Arpillera ambaixadora a Ga·les, forma part de l'exposició d'arpilleres de la col·lecció Conflict Textiles "Veus cosides". Una exposició dedicada a narratives tèxtils de lluita contra la violència, la injustícia, l'opressió i l'oblit; de Gal·les, Xile, Mèxic, Irlanda del Nord, Sud-àfrica, Espanya, Colòmbia i Alemanya.
Exposició: Veus cosides
del 25 de març al 13 de maig de 2017
Lloc: Aberystwyth Art Centre de la Universitat d'Aberystwyth (Gal·les · Regne Unit)
Organitza: Departament de política internacional de la Universitat d'Aberystwyth
L'arpillera de l'Antonia Amador del grup de la Fundació Ateneu Sant Roc està basada en els fets del 6 de febrer de 2014 a la frontera entre el Marroc i Ceuta.
05:45 de la matinada. Les càmeres de la Guàrdia Civil detecten a un grup d'entre 200 i 400 immigrants que baixa d'una muntanya prop de la frontera. Avancen cap a la tanca que separa el Marroc d'Espanya.
A les 7:35 hores fan un primer intent d'entrar a Ceuta per aquesta zona de la frontera. Un pont d'entrada de mercaderia. Però triguen pocs minuts en comprovar que per allà no és possible creuar.
El grup corre uns 500 metres en paral·lel a la tanca fins al pas del Tarajal. Tampoc per allà aconsegueixen creuar a territori espanyol. Així que prossegueixen el seu camí fins a la platja que hi ha just al costat de la duana. Almenys 150 d'ells entren a l'aigua per intentar vorejar l'espigó que separa els dos països. El resultat: almenys 15 dels immigrants moren ofegats o aixafats al mar.
Varis guàrdies civils disparen pilotes de goma a un grup de nou immigrants que intenten arribar nedant a la part espanyola de la platja i arriben a terra. Allà els esperen agents de la Guàrdia Civil que, només arribar, els porten a l'altre costat de la tanca fronterera i els tornen al Marroc, en aquell moment considerat il·legal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada